6 Ekim 2009 Salı

PATATES KAVURMA


1. Önce istenirse 1 soğan ve 4 biber küçük küpler halinde doğranır ve yarım çaybardağı yağ ile 5 dakika kavrulur.

2. Hafif pembeleştiği zaman zardan daha küçük küpler halinde doğranmış 3 orta boy patates ve tuz , pulbiber , karabiber eklenir.

3. Tavanın ağzı kapatılır ve 15-20 dakika pişene kadar kısık ateşte bekletilir.

4. Piştikten sonra daha bereketli olması için üzerine yumurta kırılır.

5. Bütçeniz uygunsa soğanla birlikte bir miktar kıyma eklenmesi de lezzeti arttırır.

1 yorum:

  1. Patatesler ne kadar küçük doğranırsa o kadar çabuk pişer, ayrıca teflon tavada yapışmaz, kapağı kapatılırsa buharında pişer.

    pulbiber karabiber sonlara doğru, tuz ise başta atılmalıdır.

    Çok lezizdir. Üzerine domates sosu da hazırlanabilir. İsteyen soya kıyması veya gerçek kıymayla da yapabilir o zaman da lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil